Online Shop

Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste ons laatste nieuws, onze nieuwe collecties, promoties en uitnodigingen voor onze events.

De Juiste maat
De Juiste maat

DE JUISTE MAAT

Er is maar één goede maat = uw maat

1. De juiste omtrek, het rugpand

Het rugpand is het belangrijkste onderdeel van de beha, omdat het cruciaal is voor de nodige steun. De juiste omtrekmaat zorgt er immers voor dat rugpand goed aansluit op het lichaam, zodat de borsten gelift worden. Hoe strakker het rugpand, hoe meer de borst gelift wordt. Is de omtrek te wijd, verliest het rugpand veel van haar ondersteunende kwaliteiten. Om voldoende steun te bieden, moet het rugpand horizontaal om uw lichaam zitten. De lingeriestyliste checkt daarom of het rugpand niet hoger komt dan de beugels aan de voorkant.

 

2. De cupmaat

De borsten moeten de cups mooi vullen. Er moet een zachte vloeiende overgang zijn tussen de cups en de boezem. Alleen zo is uw cupmaat juist. Bij een niet voorgevormde beha mag de stof van uw beha nergens plooitjes vormen. Dit betekent dat uw cup te groot is. In geval van zwaardere borsten, moet de beugel langs de zijkant onder uw oksel komen, waar de borst stopt. Uw borsten mogen niet langs boven-, zij- of onderkant van uw beha komen. Dan is uw cup te klein.

 

3. De beugels en het middenvoorstukje

Het stukje stof dat de twee cups van uw beha verbindt, moet tegen uw lichaam komen. Dit tussenstukje mag niet van uw lichaam worden “weggeduwd” zodat er een opening ontstaat. Als test kan u uw armen gestrekt omhoog brengen, uw beha mag niet mee omhoog gaan en een stukje borst onderaan vrijmaken. De beugels mogen niet prikken in het stukje huid onder de oksels, dan is de beha te groot. Prikken ze in het borstweefsel, dan is hij te klein.

 

4. De schouderbandjes

Weinig vrouwen hebben precies 2 dezelfde borsten. Daarom past u de bandjes best afzonderlijk aan. Verstel ze tot ze perfect zitten. Extra aanspannen voor een betere lifting heeft niet zo veel zin: de schouderbandjes zorgen maar 10% voor de steun. Heb je een iets grotere maat, neem je best een breder bandje. Smalle bandjes kunnen in je schouders snijden, wat kan irriteren.

Een schouderbandje mag gezien worden. Er is niets zo sensueel als een beha aangepast aan uw bovenkledij! Een rood topje vraagt een rood beha bandje…

Op zoek naar de juiste beha?

Laat u door ons adviseren, wij zijn gediplomeerde lingerie stylisten

Wist u dat gewichtsschommelingen, zwangerschappen en leeftijd een effect hebben op de omvang, de vorm en de stevigheid van uw boezem? Regelmatig uw beha maat laten vaststellen is geen overbodige luxe. Zeker omdat U het mooiste uit uw figuur kunt halen met lingerie in de juiste maat.