Online Shop

Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste ons laatste nieuws, onze nieuwe collecties, promoties en uitnodigingen voor onze events.

Onderhoud van lingerie

Hoe onderhoud ik mijn lingerie?

 

Hoe vaak was je best een BH?

Na max 3 dagen dragen, was je best je beha. Elastische vezels rekken uit onder invloed van lichaamswarmte, transpiratie en huidschilfers. Het is dus beter om regelmatig correct te wassen, zodat de elasticiteit van de vezel kan herstellen. Door te wassen herstelt het rugpand zich en sluit hij weer mooi aan.

 

Het hangt ook af van vrouw tot vrouw. Sommige vrouwen zweten nu eenmaal sneller dan andere, waardoor de kledij en dus ook lingerie sneller toe zal zijn aan een wasbeurt.

 

Enkele wastips:

Je beha gaat langer mee als je hem wast met de hand. Kies je toch voor machinewas, gebruik dan zeker een waszakje.

Bij een voorgevormde Bh, duw je best de cup een beetje terug in vorm, na elke wasbeurt.

 

Gebruik géén wolwasmiddel. Was nooit warmer dan 30°.

 

Stop bovendien je beha nooit in de droogkast en vermijd ook drogen in de volle zon of in de buurt van een intense warmtebron, zoals op de radiator.

 

Sorteer kleur bij kleur. Wit bij wit , rood bij rood… Uw kleuren blijven langer intens. Gebruik voor uw witte was een beetje poeder . Het heeft een schurend effect waardoor uw was witter wordt.

 

Waszakje 7,5€

Beschermt je lingerie en je wasmachine.

Vermijd: Kant die ergens achter haakt, een haakje dat achter een ander lusje hangt en zo je Bh te fel uitrekt, je beugel die schuurt tegen je trommel en in je machine terecht kan komen.

 

Opberglade

Reserveer een opberglade voor je lingerie. De voorgevormde BH’s leg je van boven. Zo vermijd je dat de cups indeuken.

 

Wanneer is mijn beha versleten of past hij niet meer?

Blijft je beha niet meer op zijn plaats zitten , verschuift hij te veel ? Uw rugpand is waarschijnlijk te los geworden ,door het veel dragen en is versleten. Hierdoor steunt hij niet genoeg meer en is hij aan vervanging toe.

Uw bretelles zakken af. Dit ligt meestal aan te groot rugpand. Kan zijn door slijtage van rugpand of verandering van maat.

U borsten zijn veranderd. Door meer of minder te sporten, na een zwangerschap, dieet of extra kilootjes. In onze borsten zit vetweefsel, wat in hoeveelheid kan wisselen en verandering kan veroorzaken. Uw lichaam verandert van vorm en omtrek, ongeacht of je verzwaard bent of niet. Hierdoor kan uw maat veranderen.

De huid blijft niet zo strak als we beetje ouder worden, ze zakt een beetje meer door. De borsten zakken een beetje, opzij of naar omlaag. Een ander snit van beha, en of maat kan ervoor zorgen dat de borst toch nog mooi gelift wordt.

 

Een versleten Bh dragen geeft u een vervelend gevoel. Bij het passen van nieuwe lingerie is het verschil onmiddellijk voelbaar.

Twijfel je of je BH nog wel goed is? Kom langs, wij vertellen u eerlijk of hij aan vervanging toe is of niet.