Lingerie styling: Lingerie

Borstcorrecties

Borstcorrectie, hoe kunnen wij u helpen?

Waar letten we op na een correctie of ingreep , met of zonder prothese ?

SNIT

De snit is afhankelijk van de plaats van de operatie of soort prothese

. Een hoger middenvoor geeft meestal een betere pasvorm

. Een hogere cupbelijning zorgt ervoor dat de prothese goed blijft zitten of eventuele littekens meer bedekt kunnen worden.

.mousse cups of niet transparante BH ’s zijn vaak een oplossing

.Er moet voldoende steun in het zijpand en onderpand komen.

MATERIAAL

.Bij gevoelige littekens is een beugel niet altijd mogelijk. De BH wordt best ook iets losser gedragen, dat geeft u meer comfort.

.Bij overgevoeligheid kies je best naadloos en glad.

. Bij het innaaien van een hoesje om uw prothese in te steken, gebruiken we een zachte stof, die een beetje elastisch is zodat ze mooi aansluit rond uw lichaam.

AFSPRAAK

Wenst u graag een afspraak te maken om in alle rust en privé uw lingerie te komen passen en kiezen? Geef ons een seintje en wij maken graag tijd voor u vrij. Tel nr 0495 21 24 64, vraag naar Geert.

AANRADER

De sportbh van Triumf, model Tri Action work out wordt aangeraden net na de ingreep. De artsen adviseren deze bh ook meestal. Het is een bh zonder beugel, hoog voorraan, breed rugpand en een bredere band onder de borst. Hij is verkrijgbaar in wit en zwart.

De juiste maat

Er is maar één goede maat = uw maat

Bij Ligna lingerie zijn we gespecialiseerd in het opmeten van de correcte maten. zodat je altijd de juiste maat zal kunnen dragen.

Regelmatig uw beha maat laten vaststellen is geen overbodige luxe. Je lichaam verandert voortdurend. Gewichtsschommelingen, zwangerschappen en leeftijd kunnen een effect hebben op de omvang, de vorm en de stevigheid van uw boezem.

Haal het mooiste uit uw figuur met lingerie in de juiste maat.

1. De juiste omtrek, het rugpand

Het rugpand is het belangrijkste onderdeel van de beha, 80% van de steun zit in het rugpand. De juiste omtrekmaat zorgt er immers voor dat rugpand goed aansluit op het lichaam, zodat de borsten gelift worden.

Het rugpand moet mooi strak zitten. Anders zal uw borst nooit gelift kunnen worden . Maar het moet natuurlijk steeds een aangenaam gevoel geven en het mag niet prangen. Een te strakke beha bezorgd vaak klachten .

Is de omtrek te wijd, verliest het rugpand veel van haar ondersteunende kwaliteiten. Om voldoende steun te bieden, moet het rugpand horizontaal om uw lichaam zitten. Het rugpand achteraan mag niet hoger komen dan uw beugel vooraan. Indien de rug naar boven schuift, komt de buste naar beneden. Dit kan gebeuren opdat uw beha te groot is of dat uw rugpand versleten is.

2. De cupmaat, beugels en het middenvoorstukje

Uw borsten moeten de cups mooi vullen. Er moet een zachte vloeiende overgang zijn tussen de cups en de boezem. Alleen zo is uw cupmaat juist.

Het stukje stof dat de twee cups van uw beha verbindt, is het middenvoorstukje. Het moet tegen uw lichaam komen. Dit tussenstukje mag niet van uw lichaam worden “weggeduwd” zodat er een opening ontstaat. Als test kan u uw armen gestrekt omhoog brengen, uw beha mag niet mee omhoog gaan en een stukje borst onderaan vrijmaken.

De beugels mogen vooraan niet over elkaar schuiven. Het midden voorstukje sluit zo niet goed aan. In dit geval is uw cup te groot.

De beugel langs de zijkant moet onder uw oksel komen, waar de borst stopt. De beugels mogen niet prikken onder de oksels, of te ver onder de oksels komen. Dan zit de beugel te hoog en is uw cup te groot. Dit kan irriteren en een rood vlekje op uw huid geven.

Bij een niet voorgevormde beha mag de stof van uw beha nergens plooitjes vormen. Dit betekent dat uw cup te groot is..

Prikken de beugels in de borst, dan is hij te klein. Ze mogen nooit prikken in uw borst.

Uw borsten mogen niet langs boven-, zij- of onderkant uit uw beha komen. Dan is uw cup te klein.

3. De beugels en het middenvoorstukje

Het stukje stof dat de twee cups van uw beha verbindt, moet tegen uw lichaam komen. Dit tussenstukje mag niet van uw lichaam worden “weggeduwd” zodat er een opening ontstaat. Als test kan u uw armen gestrekt omhoog brengen, uw beha mag niet mee omhoog gaan en een stukje borst onderaan vrijmaken. De beugels mogen niet prikken in het stukje huid onder de oksels, dan is de beha te groot. Prikken ze in het borstweefsel, dan is hij te klein.

4. De schouderbandjes

Weinig vrouwen hebben precies 2 dezelfde borsten. Daarom past u de bandjes best afzonderlijk aan. Verstel ze tot ze perfect zitten. Extra aanspannen voor een betere lifting heeft niet zo veel zin: de schouderbandjes zorgen maar 10% voor de steun. Heb je een iets grotere maat, neem je best een breder bandje. Smalle bandjes kunnen in je schouders snijden, wat kan irriteren.

Een schouderbandje mag gezien worden. Er is niets zo sensueel als een BH aangepast is aan uw bovenkledij! Een rood topje vraagt een rood BH bandje…

Op zoek naar de juiste maat?

Laat u door ons adviseren, wij zijn gediplomeerde lingerie stylisten

Bij Ligna lingerie zijn we gespecialiseerd in het opmeten van de correcte maten. zodat je altijd de juiste maat zal kunnen dragen.

Regelmatig uw beha maat laten vaststellen is geen overbodige luxe. Je lichaam verandert voortdurend. Gewichtsschommelingen, zwangerschappen, meer of minder sporten en leeftijd kunnen een effect hebben op de omvang, de vorm en de stevigheid van uw boezem.

Haal het mooiste uit uw figuur met lingerie in de juiste maat.

Lingerie styling

Lingerie styling: life is’n ‘t prefect, your lingerie can be.

Lingerie Styling staat voor een unieke paskamer service waarbij de Lingerie Styling specialistes de klanten professioneel en persoonlijk begeleiden bij hun zoektocht naar het perfecte lingeriesetje.

LIGNA lingerie, is een erkende lingerie zaak!

Wij ontvingen het styling certificaat uit handen van de ceo van Van de Velde.

Als erkende Lingerie Styling speciaalzaak voldoet LIGNA lingerie aan de hoge kwaliteitsnormen van het Lingerie Styling programma.

Onze aandacht gaat niet alleen uit naar de maat, model en kleur, maar vooral naar de begeleiding en toelichting die we geven bij de perfecte pasvorm van Uw lingerie.

Een persoonlijke lingerie styling sessie bij LIGNA lingerie:

zo vindt u de lingerie en badmode die u als gegoten zit.

Maat: uw maat moet als gegoten zitten. Onze lingerie stylisten bepalen uw juiste maat. Verkeerde maat= verkeerde lingerie.

Model: In deze fase draait alles om het vinden van de snit en de stijl die perfect aansluit bij uw lichaam. Elk lichaam is anders en voor elke vrouw bestaat de juiste lingerie. Staan uw borsten ver uit elkaar of juist niet? Welke soort borsten hebt U? Hebt u brede of smalle heupen, korte of lange benen? Het speelt allemaal een rol in de zoektocht naar hét model voor u

Feeling good : 100%. Wie bent U? De lingerie moet bij u passen, bij uw levensstijl, bij uw garderobe, bij u type vrouw, U moet ermee stralen.

Er bestaan zoveel verschillende modellen, voor elke gelegenheid, voor elk gewenst effect, voor elke type vrouw.

Wij kijken er alvast naar uit om u te verwelkomen en te begeleiden bij de keuze van het perfecte lingeriesetje.

Welkom in onze lingerie speciaal zaak

Het belang van een perfect passende lingerie kan niet genoeg benadrukt worden.

Borsten die niet juist ondersteund worden, verliezen hun vorm en stevigheid.

Het effect van lingerie

Iedere BH en slipje doet iets met je lichaam. Liften, verdoezelen, pushen, corrigeren…Het resultaat is vaak adembenemend.

Er is altijd wel een setje dat jouw figuur flatteert

Ontdek hoe je met een beetje zelfkennis een ideaal silhouet ceëert. Want de juiste lingerie camoufleert handig je minpunten en accentueert je sterke kanten. Slim!

Wat BH’s doen

De ene BH is de andere niet. Wil je extra volume? Een verleidelijke decolleté? Meer lifting? Met het juiste model kan het allemaal.

Wat slipjes doen

Een doordachte collectie bestaat niet alleen uit een mooie verzameling BH’s. Je hebt ook een reeks aangepaste slipjes nodig die goed passen onder je kledij én bij je lichaamsbouw. Er wordt ook extra aandacht besteed aan de slipranden zodat deze zo goed als onzichtbaar zijn onder je kledij.

Wat shapewear doet

Shapewear is “in”. De intelligente lingerie geeft je lichaam een zachte en elegante make-over. Je borsten, heupen, billen en buikje worden in alle comfort verleidelijk doeltreffend ingepakt. Shapewear : niemand ziet het, iedereen merkt het verschil.

Onderhoud van lingerie

Hoe onderhoud ik mijn lingerie?

Hoe vaak was je best een BH?

Na max 3 dagen dragen, was je best je beha. Elastische vezels rekken uit onder invloed van lichaamswarmte, transpiratie en huidschilfers. Het is dus beter om regelmatig correct te wassen, zodat de elasticiteit van de vezel kan herstellen. Door te wassen herstelt het rugpand zich en sluit hij weer mooi aan.

Het hangt ook af van vrouw tot vrouw. Sommige vrouwen zweten nu eenmaal sneller dan andere, waardoor de kledij en dus ook lingerie sneller toe zal zijn aan een wasbeurt.

Enkele wastips:

Je beha gaat langer mee als je hem wast met de hand. Kies je toch voor machinewas, gebruik dan zeker een waszakje.

Bij een voorgevormde beha, duw je best de cup een beetje terug in vorm, na elke wasbeurt.

Gebruik géén wolwasmiddel. Was nooit warmer dan 30°.

Stop bovendien je beha nooit in de droogkast en vermijd ook drogen in de volle zon of in de buurt van een intense warmtebron, zoals op de radiator.

Sorteer kleur bij kleur. Wit bij wit , rood bij rood… Uw kleuren blijven langer intens. Gebruik voor uw witte was een beetje poeder . Het heeft een schurend effect waardoor uw was witter wordt.

Steek je wasmachine nooit te vol. Uw was heeft ruimte nodig om goed gespoeld te kunnen worden.

Een waszakje; niet te missen in uw wasplaats: beschermt je lingerie en je wasmachine.

Vermijd: Kant die ergens achter haakt, een haakje dat achter een ander lusje hangt en zo je beha te fel uitrekt, je beugel die schuurt tegen je trommel en in je machine terecht kan komen.

Wanneer is mijn beha versleten of past hij niet meer?

Blijft je beha niet meer op zijn plaats zitten , verschuift hij te veel ? Uw rugpand is waarschijnlijk te los geworden door het veel dragen en is versleten. Hierdoor steunt hij niet genoeg meer en is hij aan vervanging toe.

Uw bretelles beginnen af te zakken. Dit ligt meestal aan uw rugpand, dat niet meer voldoende steun geeft door slijtage rugpand of felle verandering van maat ( vermagerd)

U borsten zijn veranderd. Door meer of minder te sporten, na een zwangerschap, dieet of extra kilootjes. In onze borsten zit vetweefsel, wat in hoeveelheid kan wisselen en verandering kan veroorzaken. Uw lichaam verandert van vorm en omtrek, ongeacht of je verzwaard bent of niet. Hierdoor kan uw maat veranderen, en past hij niet meer goed.

De huid blijft niet zo strak als we beetje ouder worden, ze zakt een beetje meer door. De borsten zakken een beetje, opzij of naar omlaag. Een ander snit van beha, en of maat kan ervoor zorgen dat de borst toch nog mooi gelift wordt.

Een versleten Bh dragen geeft u een vervelend gevoel. Bij het passen van nieuwe lingerie is het verschil onmiddellijk voelbaar.

Kijk ook even op de uitleg over de juiste maat, daar kan u lezen wanneer uw beha te klein of te groot is.

Opberglade

Reserveer een opberglade voor je lingerie. De voorgevormde beha’s leg je van boven, niet met de cups in elkaar. Zo vermijd je dat de cups indeuken.

Ga je op reis, steek in de cups van uw beha iets waardoor ze bol blijven staan, bv slipjes, kousen, een tennisbal.

Twijfel je of je BH nog wel goed is? Kom langs, wij vertellen u eerlijk of hij aan vervanging toe is of niet.

Undertones, invisible lingerie

MARIE JO UNDERTONES, LUXUEUZE ESSENTIALS IN PURE EENVOUD

Mooie, uitgepuurde lingerie vormt de ideale basis voor je nieuwe zomergarderobe. En laat dat nu net het uitgangspunt zijn vanUndertones, de nieuwe frisse lijn van Marie Jo. Undertones verleidt je met luxueuze essentials. Eenvoudig maar doeltreffend. Omdat klassevolle eenvoud soms des te vrouwelijker oogt. Anders gezegd, opulente luxe in al zijn eenvoud.

Met Undertones brengen we een ode aan de eigentijdse vrouw. Deze gracieuze lijn verenigt innoverend comfort, doorgedreven vakmanschap en überelegant minimalisme in één lingeriecollectie. Zeg maar een collectie van onmisbare vrouwelijke lingerie essentials.Undertones vat de essentie van lingerie samen met sobere en smetteloze coupes die tegelijk vrouwelijk en verfijnd ogen. Veel meer nog dan basics zijn deze lingeriesets onmisbare essentials, oftewel essentiële startblokken van je garderobe.

Het kleurenpalet flatteert. We lieten ons inspireren door tinten die subtiel hand in hand gaan met je huidtype. Het resultaat is een collectie die op subliem verfijnde wijze inspeelt op de verschillende huidtinten. De collectie kleurt glossy pink, patine en zwart.

Undertones staat garant voor een zuivere, vrouwelijke look met een no-nonsense uitstraling. Anders gezegd: een collectie die zich eindeloos laat combineren. De lingeriesets vanUndertones zijn multi-inzetbaar bij elke zomertrend. Of je nu kiest voor een comfy pyjamalook, sexy streepjes, gebloemd Victoriaans of transparante sporty chic, wie vertrekt van de nieuweUndertones, kan vervolgens elke look aan.

Welke beha past bij jouw boezem?

Een driedelige beha

De klassieke beugelbeha , een niet voorgevormde beha in drie deeltjes. Een ondercup, bovencup en zijpandje. Uw borst wordt mooi verdeeld in uw beha. Deze beha scheidt de borsten mooi uit elkaar. Het zijkantje voorkomt dat de borst opzij valt.De bovencup sluit mooi aan over uw borst. Dit is een super beha voor de dame met een iets vollere borst.

Een voorgevormde beha

In deze beha zit een mousse vulling, de ene vulling is al wat soepeler dan de andere. Hierin hebben we veel verschillende vormen. De hartvorm bv is een beha die de borst mooi aflijnt. Deze zal nooit open staan. Dit is ideaal voor een kleinere borst. De beha met een hoger middenvoorstukje bv scheidt uw borsten mooi uit elkaar.

Een balconet beha

Een balconnet heeft een lagere decolletébelijning dan de driedelige beha. De beha komt laag horizontaal op de borst en geeft een mooie decolleté. De borst valt mooi in de cup en er is een sensuele welving bovenaan. Hierin heb je zowel voorgevormde beha’s als niet voorgevormde beha’s in.

Een spacer beha

Een lichte voorgevormde beugelbeha, zonder een extra mousse erin. Ze sluit mooi aan rond de borst, de borst zit er volledig in. Het is een gladde beha. Deze beha minimaliseert een beetje, ze maakt een iets rondere borst dan een voorgevormde beha. Dit is zeker geschikt voor een dame met een iets vollere borst.

Een push up beha

Dit is een diep decolleté beha waar in de ondercup een verdikking zit, uitneembare pads of geleidelijke mousse verdikking. Ze geeft u een mooie, diepe decolleté. Je borsten hebben een beetje een boller effect en het brengt de borsten ook een beetje dichter naar elkaar.

Een bustier beha

Een bustier beha of streapless beha is een beha die je kan dragen zonder bandjes. Ideaal onder bloesjes of jurkjes met open schouders of kanten bovenstukjes. Bij elke bustier beha zijn er ook bandjes bij, zodat je ze ook gewoon kan dragen. Koop uw bustier eerder iets strakker in rugpand maar zorg er wel voor dat je voldoende cupdiepte hebt.

De bustier van Marie Jo heeft meestel een silicone bandje aan de binnenkant van het rugpand zodat hij een beetje plakt op uw rug.

De bustier van Prima Donna heeft achteraan op het rugpand twee weftlock banden, dit is een zeer stevige elastiek. Deze beha kan dan ook tot G cup.

menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x