Tips en tricks

Als vrouw hebben we soms vragen over onszelf en lingerie. 

Wat doet lingerie met mij of wat kan lingerie met mij doen? 

U vindt hier enkele tips en tricks. Of breng ons een bezoekje en we maken er samen een lingerie beleving van.


Lingerie

Hoe weet ik of ik de juiste maat draag?

Er is maar één goede maat = uw maat

Bij Ligna lingerie zijn we gespecialiseerd in het opmeten van de correcte maten. zodat je altijd de juiste maat zal kunnen dragen.

Regelmatig uw beha maat laten vaststellen is geen overbodige luxe. Je lichaam verandert voortdurend. Gewichtsschommelingen, zwangerschappen en leeftijd kunnen een effect hebben op de omvang, de vorm en de stevigheid van uw boezem.

Haal het mooiste uit uw figuur met lingerie in de juiste maat.

1. De juiste omtrek, het rugpand

Het rugpand is het belangrijkste onderdeel van de beha, 80% van de steun zit in het rugpand. De juiste omtrekmaat zorgt er immers voor dat rugpand goed aansluit op het lichaam, zodat de borsten gelift worden.

Het rugpand moet mooi strak zitten. Anders zal uw borst nooit gelift kunnen worden . Maar het moet natuurlijk steeds een aangenaam gevoel geven en het mag niet prangen. Een te strakke beha bezorgd vaak klachten .

Is de omtrek te wijd, verliest het rugpand veel van haar ondersteunende kwaliteiten. Om voldoende steun te bieden, moet het rugpand horizontaal om uw lichaam zitten. Het rugpand achteraan mag niet hoger komen dan uw beugel vooraan. Indien de rug naar boven schuift, komt de buste naar beneden. Dit kan gebeuren opdat uw beha te groot is of dat uw rugpand versleten is.

2. De cupmaat, beugels en het middenvoorstukje

Uw borsten moeten de cups mooi vullen. Er moet een zachte vloeiende overgang zijn tussen de cups en de boezem. Alleen zo is uw cupmaat juist.

Het stukje stof dat de twee cups van uw beha verbindt, is het middenvoorstukje. Het moet tegen uw lichaam komen. Dit tussenstukje mag niet van uw lichaam worden “weggeduwd” zodat er een opening ontstaat. Als test kan u uw armen gestrekt omhoog brengen, uw beha mag niet mee omhoog gaan en een stukje borst onderaan vrijmaken.

De beugels mogen vooraan niet over elkaar schuiven. Het midden voorstukje sluit zo niet goed aan. In dit geval is uw cup te groot.

De beugel langs de zijkant moet onder uw oksel komen, waar de borst stopt. De beugels mogen niet prikken onder de oksels, of te ver onder de oksels komen. Dan zit de beugel te hoog en is uw cup te groot. Dit kan irriteren en een rood vlekje op uw huid geven.

Bij een niet voorgevormde beha mag de stof van uw beha nergens plooitjes vormen. Dit betekent dat uw cup te groot is..

Prikken de beugels in de borst, dan is hij te klein. Ze mogen nooit prikken in uw borst.

Uw borsten mogen niet langs boven-, zij- of onderkant uit uw beha komen. Dan is uw cup te klein.

3. De beugels en het middenvoorstukje

Het stukje stof dat de twee cups van uw beha verbindt, moet tegen uw lichaam komen. Dit tussenstukje mag niet van uw lichaam worden “weggeduwd” zodat er een opening ontstaat. Als test kan u uw armen gestrekt omhoog brengen, uw beha mag niet mee omhoog gaan en een stukje borst onderaan vrijmaken. De beugels mogen niet prikken in het stukje huid onder de oksels, dan is de beha te groot. Prikken ze in het borstweefsel, dan is hij te klein.

4. De schouderbandjes

Weinig vrouwen hebben precies 2 dezelfde borsten. Daarom past u de bandjes best afzonderlijk aan. Verstel ze tot ze perfect zitten. Extra aanspannen voor een betere lifting heeft niet zo veel zin: de schouderbandjes zorgen maar 10% voor de steun. Heb je een iets grotere maat, neem je best een breder bandje. Smalle bandjes kunnen in je schouders snijden, wat kan irriteren.

Een schouderbandje mag gezien worden. Er is niets zo sensueel als een BH aangepast is aan uw bovenkledij! Een rood topje vraagt een rood BH bandje…

Op zoek naar de juiste maat?

Laat u door ons adviseren, wij zijn gediplomeerde lingerie stylisten

Bij Ligna lingerie zijn we gespecialiseerd in het opmeten van de correcte maten. zodat je altijd de juiste maat zal kunnen dragen.

Regelmatig uw beha maat laten vaststellen is geen overbodige luxe. Je lichaam verandert voortdurend. Gewichtsschommelingen, zwangerschappen, meer of minder sporten en leeftijd kunnen een effect hebben op de omvang, de vorm en de stevigheid van uw boezem.

Haal het mooiste uit uw figuur met lingerie in de juiste maat.

Welke BH past bij mijn boezem?

Een driedelige beha

De klassieke beugelbeha , een niet voorgevormde beha in drie deeltjes. Een ondercup, bovencup en zijpandje. Uw borst wordt mooi verdeeld in uw beha. Deze beha scheidt de borsten mooi uit elkaar. Het zijkantje voorkomt dat de borst opzij valt.De bovencup sluit mooi aan over uw borst. Dit is een super beha voor de dame met een iets vollere borst.

Een voorgevormde beha

In deze beha zit een mousse vulling, de ene vulling is al wat soepeler dan de andere. Hierin hebben we veel verschillende vormen. De hartvorm bv is een beha die de borst mooi aflijnt. Deze zal nooit open staan. Dit is ideaal voor een kleinere borst. De beha met een hoger middenvoorstukje bv scheidt uw borsten mooi uit elkaar.

Een balconet beha

Een balconnet heeft een lagere decolletébelijning dan de driedelige beha. De beha komt laag horizontaal op de borst en geeft een mooie decolleté. De borst valt mooi in de cup en er is een sensuele welving bovenaan. Hierin heb je zowel voorgevormde beha’s als niet voorgevormde beha’s in.

Een spacer beha

Een lichte voorgevormde beugelbeha, zonder een extra mousse erin. Ze sluit mooi aan rond de borst, de borst zit er volledig in. Het is een gladde beha. Deze beha minimaliseert een beetje, ze maakt een iets rondere borst dan een voorgevormde beha. Dit is zeker geschikt voor een dame met een iets vollere borst.

Een push up beha

Dit is een diep decolleté beha waar in de ondercup een verdikking zit, uitneembare pads of geleidelijke mousse verdikking. Ze geeft u een mooie, diepe decolleté. Je borsten hebben een beetje een boller effect en het brengt de borsten ook een beetje dichter naar elkaar.

Een bustier beha

Een bustier beha of streapless beha is een beha die je kan dragen zonder bandjes. Ideaal onder bloesjes of jurkjes met open schouders of kanten bovenstukjes. Bij elke bustier beha zijn er ook bandjes bij, zodat je ze ook gewoon kan dragen. Koop uw bustier eerder iets strakker in rugpand maar zorg er wel voor dat je voldoende cupdiepte hebt.

De bustier van Marie Jo heeft meestel een silicone bandje aan de binnenkant van het rugpand zodat hij een beetje plakt op uw rug.

De bustier van Prima Donna heeft achteraan op het rugpand twee weftlock banden, dit is een zeer stevige elastiek. Deze beha kan dan ook tot G cup.

Hoe onderhoud ik mijn lingerie?

Hoe vaak was je best een BH?

Na max 3 dagen dragen, was je best je beha. Elastische vezels rekken uit onder invloed van lichaamswarmte, transpiratie en huidschilfers. Het is dus beter om regelmatig correct te wassen, zodat de elasticiteit van de vezel kan herstellen. Door te wassen herstelt het rugpand zich en sluit hij weer mooi aan.

Het hangt ook af van vrouw tot vrouw. Sommige vrouwen zweten nu eenmaal sneller dan andere, waardoor de kledij en dus ook lingerie sneller toe zal zijn aan een wasbeurt.

Enkele wastips:

Je beha gaat langer mee als je hem wast met de hand. Kies je toch voor machinewas, gebruik dan zeker een waszakje.

Bij een voorgevormde beha, duw je best de cup een beetje terug in vorm, na elke wasbeurt.

Gebruik géén wolwasmiddel. Was nooit warmer dan 30°.

Stop bovendien je beha nooit in de droogkast en vermijd ook drogen in de volle zon of in de buurt van een intense warmtebron, zoals op de radiator.

Sorteer kleur bij kleur. Wit bij wit , rood bij rood… Uw kleuren blijven langer intens. Gebruik voor uw witte was een beetje poeder . Het heeft een schurend effect waardoor uw was witter wordt.

Steek je wasmachine nooit te vol. Uw was heeft ruimte nodig om goed gespoeld te kunnen worden.

Een waszakje; niet te missen in uw wasplaats: beschermt je lingerie en je wasmachine.

Vermijd: Kant die ergens achter haakt, een haakje dat achter een ander lusje hangt en zo je beha te fel uitrekt, je beugel die schuurt tegen je trommel en in je machine terecht kan komen.

Wanneer is mijn beha versleten of past hij niet meer?

Blijft je beha niet meer op zijn plaats zitten , verschuift hij te veel ? Uw rugpand is waarschijnlijk te los geworden door het veel dragen en is versleten. Hierdoor steunt hij niet genoeg meer en is hij aan vervanging toe.

Uw bretelles beginnen af te zakken. Dit ligt meestal aan uw rugpand, dat niet meer voldoende steun geeft door slijtage rugpand of felle verandering van maat ( vermagerd)

U borsten zijn veranderd. Door meer of minder te sporten, na een zwangerschap, dieet of extra kilootjes. In onze borsten zit vetweefsel, wat in hoeveelheid kan wisselen en verandering kan veroorzaken. Uw lichaam verandert van vorm en omtrek, ongeacht of je verzwaard bent of niet. Hierdoor kan uw maat veranderen, en past hij niet meer goed.

De huid blijft niet zo strak als we beetje ouder worden, ze zakt een beetje meer door. De borsten zakken een beetje, opzij of naar omlaag. Een ander snit van beha, en of maat kan ervoor zorgen dat de borst toch nog mooi gelift wordt.

Een versleten Bh dragen geeft u een vervelend gevoel. Bij het passen van nieuwe lingerie is het verschil onmiddellijk voelbaar.

Kijk ook even op de uitleg over de juiste maat, daar kan u lezen wanneer uw beha te klein of te groot is.

Opberglade

Reserveer een opberglade voor je lingerie. De voorgevormde beha’s leg je van boven, niet met de cups in elkaar. Zo vermijd je dat de cups indeuken.

Ga je op reis, steek in de cups van uw beha iets waardoor ze bol blijven staan, bv slipjes, kousen, een tennisbal.

Twijfel je of je BH nog wel goed is? Kom langs, wij vertellen u eerlijk of hij aan vervanging toe is of niet.

Wat is lingerie styling?

Lingerie styling: life is’n ‘t prefect, your lingerie can be.

Lingerie Styling staat voor een unieke paskamer service waarbij de Lingerie Styling specialistes de klanten professioneel en persoonlijk begeleiden bij hun zoektocht naar het perfecte lingeriesetje.

LIGNA lingerie, is een erkende lingerie zaak!

Wij ontvingen het styling certificaat uit handen van de ceo van Van de Velde.

Als erkende Lingerie Styling speciaalzaak voldoet LIGNA lingerie aan de hoge kwaliteitsnormen van het Lingerie Styling programma.

Onze aandacht gaat niet alleen uit naar de maat, model en kleur, maar vooral naar de begeleiding en toelichting die we geven bij de perfecte pasvorm van Uw lingerie.

Een persoonlijke lingerie styling sessie bij LIGNA lingerie:

zo vindt u de lingerie en badmode die u als gegoten zit.

Maat: uw maat moet als gegoten zitten. Onze lingerie stylisten bepalen uw juiste maat. Verkeerde maat= verkeerde lingerie.

Model: In deze fase draait alles om het vinden van de snit en de stijl die perfect aansluit bij uw lichaam. Elk lichaam is anders en voor elke vrouw bestaat de juiste lingerie. Staan uw borsten ver uit elkaar of juist niet? Welke soort borsten hebt U? Hebt u brede of smalle heupen, korte of lange benen? Het speelt allemaal een rol in de zoektocht naar hét model voor u

Feeling good : 100%. Wie bent U? De lingerie moet bij u passen, bij uw levensstijl, bij uw garderobe, bij u type vrouw, U moet ermee stralen.

Er bestaan zoveel verschillende modellen, voor elke gelegenheid, voor elk gewenst effect, voor elke type vrouw.

Wij kijken er alvast naar uit om u te verwelkomen en te begeleiden bij de keuze van het perfecte lingeriesetje.

Welkom in onze lingerie speciaal zaak

Het belang van een perfect passende lingerie kan niet genoeg benadrukt worden.

Borsten die niet juist ondersteund worden, verliezen hun vorm en stevigheid.

Het effect van lingerie

Iedere BH en slipje doet iets met je lichaam. Liften, verdoezelen, pushen, corrigeren…Het resultaat is vaak adembenemend.

Er is altijd wel een setje dat jouw figuur flatteert

Ontdek hoe je met een beetje zelfkennis een ideaal silhouet ceëert. Want de juiste lingerie camoufleert handig je minpunten en accentueert je sterke kanten. Slim!

Wat BH’s doen

De ene BH is de andere niet. Wil je extra volume? Een verleidelijke decolleté? Meer lifting? Met het juiste model kan het allemaal.

Wat slipjes doen

Een doordachte collectie bestaat niet alleen uit een mooie verzameling BH’s. Je hebt ook een reeks aangepaste slipjes nodig die goed passen onder je kledij én bij je lichaamsbouw. Er wordt ook extra aandacht besteed aan de slipranden zodat deze zo goed als onzichtbaar zijn onder je kledij.

Wat shapewear doet

Shapewear is “in”. De intelligente lingerie geeft je lichaam een zachte en elegante make-over. Je borsten, heupen, billen en buikje worden in alle comfort verleidelijk doeltreffend ingepakt. Shapewear : niemand ziet het, iedereen merkt het verschil.

Borstcorrectie, hoe kunnen wij u helpen?


Waar letten we op na een correctie of ingreep , met of zonder prothese ?

SNIT

De snit is afhankelijk van de plaats van de operatie of soort prothese.

Een hoger middenvoor geeft meestal een betere pasvorm.

Een hogere cupbelijning zorgt ervoor dat de prothese goed blijft zitten of eventuele littekens meer bedekt kunnen worden.

mousse cups of niet transparante BH ’s zijn vaak een oplossing.

Er moet voldoende steun in het zijpand en onderpand komen.

MATERIAAL

Bij gevoelige littekens is een beugel niet altijd mogelijk. De BH wordt best ook iets losser gedragen, dat geeft u meer comfort.

Bij overgevoeligheid kies je best naadloos en glad.

Bij het innaaien van een hoesje om uw prothese in te steken, gebruiken we een zachte stof, die een beetje elastisch is zodat ze mooi aansluit rond uw lichaam.

AFSPRAAK

Wenst u graag een afspraak te maken om in alle rust en privé uw lingerie te komen passen en kiezen? Geef ons een seintje en wij maken graag tijd voor u vrij. Tel nr 0495 21 24 64, vraag naar Geert.

AANRADER

De sportbh van Triumf, model Tri Action work out wordt aangeraden net na de ingreep. De artsen adviseren deze bh ook meestal. Het is een bh zonder beugel, hoog voorraan, breed rugpand en een bredere band onder de borst. Hij is verkrijgbaar in wit en zwart.

Shapewear

Wat is shapewear?

Passen en vorm geven, tot in de puntjes

Je ronde vormen omtoveren tot weelderige rondingen.

Shapewear lingerie bezorgt je een prachtig afgelijnd silhouet met een verleidelijke en glamoureuze toets. Het is stevig en strak waar het moet maar aangenaam op de huid. Ze geeft uw lichaam de mooiste lijn.

Vrouwelijke vormen op hun best: rond waar het mag en gestroomlijnd waar het moet.

Corrigerende taille slip tot aan uw beha: een must have in elke lingerie lade

• Komt tot aan je beha

• stevig maar zacht materiaal voor en ultiem "second skin" gevoel

• antislipafwerking bovenaan

• slanke taille, platte buik, oneffenheden worden weggewerkt, met of zonder pijpjes

• te combineren met beha naar keuze,

• doe eerst je slip aan, daarna je beha. Zorg ervoor dat de bovenste rand van je slip net onder je beha zit.

• geen aflijning van je slip

Body

• verdoezelt oneffenheden

• platte buik, slanke taille,

• tekent niet af op de rug, je hebt geen behabandje

• blijft mooi op zijn plaats zitten

• de juiste combinatie tussen je taillemaat, lengte van je romp en cupmaat is zeer belangrijk

• glad naadloos silhouet

• let op dat de body de borst niet naar beneden trekt, dus passen is zeker een must

Naadloze slipjes

* voelt als tweede huid

* is plat naadloos afgewerkt

* is gelijmd afgewerkt, zo worden de randjes door uw lichaamswarmte nog platter

* gebruik geen droogkast, was max op 40°

Alle oneffenheden verdwijnen: onder strakke kleding is alles mooi glad.

Tip: kom je shapewear shoppen, breng je jurkje/ bloesje mee. Je kan onmiddellijk het resultaat zien. Altijd leuk.

Naadloze slipjes, onmisbaar in uw lade.

Voordelen:

* voelt als tweede huid

* is plat naadloos afgewerkt

* is gelijmd afgewerkt, zo wordt het door uw lichaamswarmte nog platter

* gebruik geen droogkast, was max op 40°

De collectie van Mey en Color stuio van Marie Jo zijn hierin gespecialiseerd.

Urineverlies

Help, ik heb last van urine verlies.

Entusia is een speciale collectie ondergoed voor urineverlies.

Mooi,was- en herbruikbaar ondergoed. Een nieuwe technologie voor mensen met urine-incontinentie bij een zwangerschap, bevalling, menopauze, na een operatie of door het ouder worden. Dit ondergoed absorbeert urine en neutraliseert geurtjes en bezorgt je weer een comfortabel gevoel.

Entusia, aanbevolen door specialisten

* Door de snelle absorptie blijf je je de hele dag droog voelen

* Vorm blijft ongewijzigd

* Antibacterieel door de Silvadur behandeling

* Neutraliseert geurtjes door de Silvadur behandeling

* Was- en herbruikbaar. Voordeliger op termijn

Inlegkruisjes/maanverband

* Blijft nat aanvoelen

* Kan zijn vorm verliezen

* Bij dagelijks gebruik, kans op infectie

* Na een tijdje kunnen geurtjes vrijkomen

* Niet herbruikbaar

1 op de 3 vrouwen heeft last van urineverlies, je bent dus niet alleen!

Belangrijkste oorzaken

Zwangerschap- menopauze- operatie- bevallingen- ouder worden.

Voor velen is dit een vervelend onderwerp. Praat erover, misschien gaat er een verlossende wereld open voor je vriendin, zus, mama…

Voel je weer op en top vrouw, comfortabel en vol zelfvertrouwen!

Een nieuwe technologie speciaal voor jou.

Heb je graag meer info, kijk op https://www.entusia.be/nl/

Accessoires

Hulpmiddeltjes in de lingerie wereld.

Open rug

Hebt u een jurkje of topje met een open rug en u vindt geen gepaste beha eronder? De plakbeha is een ideale oplossing. Hij plakt op uw borsten, heeft geen rugsluiting en bretelles maar geeft wel een liftend effect aan uw borsten. Hij is meerdere keren te gebruiken. Tip, indien u dergelijk jurkje hebt, breng dit mee, het vergemakkelijkt de zoektocht naar de oplossing.

Blote schouders

Bij blote schouders kan u een streapless beha dragen.

Gekruiste bandjes

Het hulpstukje, een clips, voor gekruiste bandjes is een ideale oplossing. U steekt uw beha bandjes achteraan tussen de clips. U hebt nog het draagcomfort van uw bandjes, en u hoeft geen extra nieuwe beha te kopen.

Afzakkende bretelles

Bij afzakkende bretelles kan u uw beha bandje in een padje steken. Dit padje “plakt” op uw huid en de bretelles schuiven niet meer van uw schouders.

Pijnlijk borsten

Hebt u pijnlijke borsten bij het slapen? Draag decolleté nachtbeha, hij scheidt uw borsten mooi uit elkaar. Zo drukken ze minder op elkaar.

De nachtbeha vermindert ook de rimpels tussen uw borsten, om een mooiere decolleté te verkrijgen.

Badmode

Badmode in lingerie pasvormen

Prima Donna Swim en Marie Jo Swim.

Op zoek naar een goed passende bikini en/of badpak?

Steeds dat eeuwige probleem dat de beha past en de slip niet, of de slip zit zalig maar de beha is te klein , Mis je het aangename gevoel bij het dragen van badmode? De oplossing: Prima Donna Swim en Marie Jo Swim. 

Modische badmode met lingerie pasvormen.

Bikini's: BH heeft een stevig rugpand, 70 tot 95, goed passende cups, A tot G cup. Slipjes in laag, hoog en hoger modellen. Bh en slip zijn afzonderlijk te verkrijgen.

Badpakken met ingewerkte beugelbh of voorgevormd. 

Kom de collectie ontdekken in onze winkel. Vaak vindt u er ook nog een leuk bijpassend jurkje bij of een originele tuniek.

Wij geven u raad en advies om u on the beach ook top te voelen.

Sportbeha

Ga niet sporten zonder sportlingerie, waarom?

Sportlingerie: niet te missen

Wie al eens ging joggen zonder, weet het: een sportbeha is onmisbaar. Of je nu loopt, tennist of bokst, van zodra je beweegt, beweegt je boezem onvermijdelijk mee. Je borsten krijgen een heleboel schokken te verduren. Een goede sportbeha biedt de nodige steun.

Bouncing

Welke cupmaat je ook hebt, je borsten ‘bouncen’ tijdens het sporten. Een wetenschappelijk onderzoek van Marie Jo/ Prima Donna en de universiteit van Leuven bracht aan het licht dat je borsten veel meer bewegen dan gedacht: niet alleen op en neer, maar ook van voor naar achter en van links naar rechts.

Omdat je boezem geen spier is, die je kan trainen om die schokken op te vangen, is het erg belangrijk om bij het bewegen de nodige steun te voorzien. Borsten die te weinig steun krijgen, gaan immers doorzakken en kunnen ook pijnlijk zijn.

Een goede sportbeha is nodig om de schokken op te vangen, uw borst bij uw lichaam te houden, zodat het borstweefsel niet beschadigd geraakt.

Prima Donna Sport, uw stevige sportbeha.

Sportbeha met beugel en een hippe sweaterlook. Hij is gemaakt van een zacht en ademende jerseystof. De schouderbandjes kan je recht of gekruist dragen. De felgekleurde stof tussen de borsten en fluo biesjes maken je trendy sportlook af.

menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x